A 15 éves Kovács Napsugár Virágot öt évvel ezelőtt elütötte egy autó. A balesetben súlyosan megsérült a kislány központi idegrendszere, a jobb oldalára lebénult. Mint ahogy arról korábban írtunk, a kislány nagy rajongója a lovaknak.

Brandt Viktor „álomszállító”-nak – akinek az az álma, hogy a kerekesszékes emberek is élményekben gazdag életet élhessenek – volt az ötlete, hogy Napsugárnak legyen egy saját lova. Ő kereste meg a családot, hogy mit szólnak ehhez az gondolatához. Természetesen a család nagy örömmel fogadta, majd elindult a keresés. Felhívást tettek közzé a közösségi portálon, illetve többen is segítettek a megfelelő ló felkutatásában, mint például Csengeri Csilla, a Western-Reining szakág elnöke, Protovin Tímea terapeuta, illetve Véber Tamás autóversenyző is, de nem sikerült megfelelő lovat találni a kislánynak. Majd Dobos János döntött úgy, hogy egyik lovát felajánlja. Ennek természetesen előzménye is volt, hiszen ő már akkor is jelentkezett, mikor még csak lovagolni szeretett volna Sugi, de akkor a család nem tudott eljutni hozzá. Majd amikor megtudta, hogy saját lovat keresnek, ismét felkereste őket. Ezt követően kétszer is elutazott Kecskemétre Sugi, édesanyjával és nevelő apukájával, hogy lovagolhasson, majd két alkalom után mondta azt Dobos János, hogy szeretné a kislánynak adományozni Gringo-t.

A nagy találkozásra október 19-én került sor a Kentaur Lovas Panzióban, ahol a család izgatottan várta a ló érkezését. Sugi is nagyon izgatott volt, bár ő csak annyit tudott, hogy valami meglepetésben lesz része. Mikor Gringo megérkezett a hosszú útról, Suginak mosolyra görbült a szája. S mikor elmondták neki, hogy ezentúl saját lova lesz, sugárzott a boldogság az arcán.

Andorferné Stráma Tímea, Sugi édesanyja elmondta: egy héten minimum kétszer ki szeretnének menni Sugi újdonsült lovához a Kentaur Lovas Panzióba, hogy lovagoljon egy kicsit a kislány, illetve igyekeznek minden nap meglátogatni Gringo-t, megtisztogatni, megfésülni és ápolni. A ló tartásához Sugi orvosa, Dr. Sebők Mária is hozzájárul. Még egy nagy segítség volt, aki jelenleg is megszámlálhatatlan módon segíti a családot. Ő Kovács Réka, aki Szegedről jár át lovagoltatni.

A lókeresésben is segédkezett, valamint több helyre eljutott már Sugi, neki köszönhetően. Többek között Csömörre, Domaszékre, vagy éppen Veszprémbe mentek el együtt Sugival, hogy a kislány arcára mosolyt csalhasson.

 

RV