December 19-én a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban lép színpadra a nemrégiben a Magyar termék Nagydíjjal kitüntetett ExperiDance. A társulat egy önfeledten bolondozós darabbal érkezik Hódmezővásárhelyre, hogy vidámsággal fűszerezze a hideg téli estét.

A Nostradamus – Világok vándora igazi játék az érzékekkel: az ExperiDance leglátványosabb koreográfiáit csavarja meg úgy, hogy a darab egy nagy időutazássá váljon országokon és korokon át – ismertette a sajtó képviselőivel a darab koncepcióját Vona Tibor, a társulat alapító-ügyvezetője. „lenyűgözni és kápráztatni érkezünk Hódmezővásárhelyre. Az idén összesen 223 produkciónk valósult, valósul meg. Igaz, hogy az évad végén jövünk ide, de ugyanazt a minőséget kapják a nézők, amit már megszoktak tőlünk. A cél, hogy hosszútávon beágyazódjunk ide, az a terv, hogy jövő nyáron két produkcióval szeretnénk idejönni. Még keressük a megfelelő helyet. ”

A földünk ezer arcát bemutató világkörüli út, vagyis a Nostradamus hangulatfelelőse Ganxsta Zolee zenész-színész, akit R. Kárpáti Péter ajánlott a társulat figyelmébe, mondván, hogy az nem nagy mutatvány, ha egy öltönyös figurára öltönyt adnak, de ha Ganxstát öltöztetik így be, arra mindenki felfigyel.

Ganxsta Zolee elmondta a sajtótájékoztatón, hogy nagyon meglepte a megkeresés, hiszen szerepelt már filmben, játszott színpadon, azonban ehhez fogható produkcióban még nem vett részt. Mindössze egy hét alatt tanulta meg a szöveget. A beilleszkedés a társulat könnyen ment neki, kedvesen, szeretettel fogadták, Vona Tibor egy társulati összejövetelen még Ganxsta-jelmezbe is bújt, és együtt rappelt a zenésszel.

A darab koreográfusa Román Sándor, a rendező Pozsgai Zsolt és Román Sándor, a zeneszerző Gömöry Zsolt, az ötletgazda-producer Vona Tibor.

A jegyek értékesítését október 17-én kezdi meg a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ – tájékoztatott Varga Anikó intézményvezető.

ÉR.