09.21: A rendkívüli testületi ülés véget ért.

09.20: Az önkormányzat pályázatot nyújtott be a háborús emlékművek felújítására. Mivel a kért 2 milliós támogatás helyett csak 1,5 millió ítéltek oda, így a városnak 500 ezer forinttal kell megemelni az önerőt. Ennek köszönhetően megszépülhet az I. világháborús emlékmű. A képviselők ezt elfogadták.

09.18: A korábbi tervezés óta újabb költségek merültek fel, így már 355 millió szükséges az iskola megújulásához. Így természetesen az önerő összege is emelkedik, ezért az önkormányzat még 40 millióval járul hozzá a költségekhez. A grémium ezt megszavazta.

09.15: A Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola pályázatot nyújtott be a Norvég-alaphoz. Az intézményben energetikai felújítást végeznének, melyhez az önkormányzat tulajdonosi hozzájárulását is kérik. Horváth Zoltán igazgató megköszönte, hogy a város segítséget nyújt az iskolának.

09.12: Dr. Hadik György (Fidesz): örül, hogy makói is bekerült a társulás vezetésébe, valamint elmondta, hogy a lakosok szelektív hulladékgyűjtő edényeket is kapnak.

09.10: Első napirendi pontként a DAREH Önkormányzati Társulással kapcsolatos döntéseket tárgyalják. Dr. Szabó Sándor, a jegyzői iroda vezetője röviden ismertette az előterjesztést. Ebből kiderült, hogy a hulladékgazdálkodás terén változás történt, de a legfontosabb – a lakosság szempontjából – hogy a díjak nem változnak.

09.06: Farkas Éva Erzsébet polgármester a rendkívüli ülést megnyitotta.

Munkatársunktól. K.