A Szikáncsi Részönkormányzat működési szabályzatában benne van, hogy minden évben hivatalosan közmeghallgatást kell tartani. Ilyenkor a Részönkormányzat által felvetett témákban kikérik a lakosság véleményét. Ezen túl a lakók kifejthetik álláspontjukat egyéb témákban is.

Én magam azt szeretném, hogy a település lakosságának megtudjam a véleményét arra vonatkozólag, hogy az egykori óvoda és iskola épületek, illetve az iskola mellett található játszótér, közösségi tér jövőbeni hasznosítását milyen irányba vigyük el, illetve az egykori épületek felújítására milyen volumenben van szükség.” – mondta el Benkő Zsolt, önkormányzati képviselő, a Szikáncsi Részönkormányzat elnöke.

Vannak olyan szervezetek, fiatalok, gyerekek, akiknek Szikáncson nincs közösségi terük, ahol találkozhatnak, programokon vehetnek részt. Ez főleg az iskolai szünetekben feltűnő, de az egyéb rendezvények miatt is fontos, hogy a településen megfelelő színvonalú, minőségű épület álljon rendelkezésre közösségi, családi események megvalósítására.

Előre láthatólag a 2014-2020-as Európai Uniós támogatások keretében a városnak lesz lehetősége a közterek fejlesztésére, ezért kérték ki a szikáncsiak véleményét.

A helyiek szeretnék, hogy a játszótér megújuljon, hiszen a jelenlegi már régi, nem felel meg a jelen kor elvárásainak. Emellett egy közösségi teret szeretnének létrehozni, valamint a volt iskola nagytermét, mellékhelységét, konyhákat fel kéne újítani, hogy a követelményeknek megfeleljenek.

Többen javasolták, hogy legyenek különböző klubbok, nyugdíjasoknak, gyerekeseknek, sportolóknak. Erre azonban már van lehetőség, hiszen a meglévő termek fűthetőek, a programokat csak meg kéne szervezni.

 

Sz.Viktor