„Nagyjából kétszáz versenyző vett részt a négy versenyszámban két nap alatt, Magyarország legjobb vívói küzdöttek 13- 15 éves korosztályban. Néhány külföldi versenyző is részt vett a Magyar Kupán. A legnagyobb eredmény az a szombati napon történt, sikerült szerezni egy hatodik helyet, Wolf Eszter gyermek- leány tőr versenyszámban hatodik lett.” – tájékoztatott Berjozkin Anton, vívóedző.

A szombati nap eredményei:

Szombati döntős: 6 WOLF Eszter CSOMORKÁNY SE.

Csomorkány Kupa

Gyermek Leány Tõr:

.1 DINCA Andrea BALLESTRA ROU

2 KALOCSAI Luca TÖREKVÉS HUN

3 CSÍK Flóra TÖREKVÉS HUN

3 KOVÁCS Réka TERÉZVÁROS HUN

5 DEMETER Diána TÖREKVÉS HUN

6 WOLF Eszter CSOMORKÁNY HUN

7 MISKÓ Dorina MTK HUN

8 BALOGH Virág Luca TERÉZVÁROS HUN

9 PEKÁROVICS Réka BHSE HUN

10 NÁZER Lili UTE HUN

11 FROMMER Eva Rebeka UTE HUN

12 SZURMAI Laura UTE HUN

13 MAROSI Gréta TÖREKVÉS HUN

14 KIS Liza SZTE-VK HUN

15 MOLNÁR Réka CSOMORKÁNY HUN

16 MÓRICZ Nádja BHSE HUN

A fiúknál 16-ban volt Papp Medárd, és 32-ben végzett Gémes Ádám. Ebben a korosztályban nincs most olyan, aki döntős vagy érmes helyezést tudna elérni, ugyanis túl fiatalok, pár év múlva fog megtérülni a befektetett energia. „  – tette hozzá.

Folyamatos a toborzás az utánpótlás csapatokba, szerencsére az Olimpián elért vívósikerek sok gyereket vonz be a Vívócentrumba, nagyjából húsz gyerek jelentkezett a szeptemberi kezdésre. Két edző foglalkozik a kisebb csoportokkal, többek között az Angliából hazatérő Feletár György, aki Szász Emesének volt a nevelőedzője. Több verseny is vár a közeljövőben a Csomorkány SE versenyzőire, jövő héten a Kadett Juniorok utaznak Zalaegerszegre, illetve egy Bécsi U17-es Világkupára is készülnek.

Képek a galériában:

sk