„A nyolc danos koreai mester Európában terjeszti a U-Chong Taekwondot, ami mély érzelmekre kötött barátságot jelent. A tervek szerint minden évben szeretnénk, ha eljönnének hozzánk, tavasszal pedig mi megyünk Münchenbe, ahol szintén mindig egy óriási szeminárium van ebben a témában.A tavalyihoz képest, most sokkal többen vagyunk itt Hódmezővásárhelyen, így úgy látjuk, hogy van eredménye.” –tájékoztatott Máté Gergő, a Máté Teakwondo Egyesület edzője.

A szeminárium célja az, hogy megismerjék még jobban ezt a sportot, a teakwondo lényegét, ezért nem csak olyanokat vártak, akik profi szinten foglalkoznak ezzel, hanem laikusokat is. A másik cél pedig a tanulás, hogy azok a magasabb öves taekwondosok, akik eljönnek egy ilyen szemináriumra, új dolgokat sajátíthassanak el a koreaiaktól.

„Nagyon fontos ilyenkor, hogy együtt van több csapat, így a család érzés erősítése is kiemelkedő, továbbá az együttlét, az együtt edzés egy fontos eleme a U-Chong Teakwondonak. Jihi Chang mester a korábban bekapcsolódó feketeöves mestereknek ajándékot is átadott a szeminárium kezdetekor.

Ma este hatkor ingyenes Taek-bo edzés is lesz, mely zenére végzett ütések és rúgások bemutatásából áll majd.

Képek a galériában:

sk