Október 8-án, szombaton, a Magyar Fürdőkultúra Napján a Hagymatikumban egy különleges Rádió 7-es party-val várják a vendégeket. – Számos programmal készültünk, melyek délelőtt 11 órától kezdődnek és egészen éjfélig tartanak – nyilatkozta Scheitzner Beáta, a Makói Gyógyfürdő Zrt. igazgatósági elnöke.

Az eseménysorozat játékos zenei ráhangolódással indul a Rádió 7 két műsorvezetőjének, Kodácz Csengelének és Szeri Csabának a jóvoltából. Mivel az egész nap során a sport és a mozgás áll a központban, így több sportegyesület is bemutatkozik. Természetesen a fürdőzők nem csak passzív részesei lehetnek ennek, hiszen az a lényeg, hogy ők is bekapcsolódjanak ezekbe a különféle mozgáslehetőségekbe. A cél: az akítv pihenés.

A bulin többek között fellépnek a Makó Budo Klub, illetve a hódmezővásárhelyi Mozgás Központ különféle szakosztályai, de az ugyancsak Hódmezővásárhelyről érkező Bagi Mátyás funkcionális térner is több alkalommal megmozgatja a Hagymatikum vendégeit. Nem maradhatnak el a nyereményjátékok sem, s a napot ugyancsak a Rádió 7 munkatárásának, vagyis DJ Petnek a közreműködésével szervezett vízidiszkó zárja.

– A Magyar Fürdőszövetség az idén az úszást helyezte előtérbe, s ezen belül a magyar úszósport kialakulását kívánja szemléltetni – tette hozzá Scheitzner Beáta. Ez azt jelenti, hogy a Hagymatikumban is kivetítőn lehet majd követni ezt a történelmi visszatekintést, egészen onnan, hogy Hajós Alfréd kifejlesztette a speciális magyar úszóstílust. A múltidéző nem csak filmből fog állni, hanem ízelítőként bemutatót is tartanak belőle a jelenlévő szakemberek.

Munkatársunktól. K.