A Hódmezővásárhelyen megrendezett versenyen 9 és 13 éves kor közötti gyerekeknek indulhattak, egyéni, csapat és váltó verseny kategóriákban. A kéttusa két versenyszámot takar, az úszást és a futást.

Szombaton az egyéni és a csapat versenyeket tartották, ahol megszületett a hódmezővásárhelyi csapat első érme. Szabó Kornél aranyérmet szerzett.

Száz métert kellett úsznom, és nyolcszáz métert futnom. Több, mint két hete keményen edzettünk, és szerencsére meg is lett az eredménye, sikerült nyernem. Szeretem ezt a sportot, és mindent megteszek, hogy továbbra is ilyen eredményeket érjek el.” – mondta el Szabó Kornél.

A szombati nap egy másik érmet is hozott, hiszen csapatban harmadikok lettek a vásárhelyiek. A csapat tagjai: Szabó Kornél, Debreczeni Albert és Pál Dávid.

Először egy hosszú, kemény alapozással készültünk. Utána jöttek a gyorsító edzések, majd egy augusztusi hosszabb szünet után elkezdtünk egy másfél hónapos felkészülést erre a versenyre. Szombaton nem számítottam aranyra, első háromba vártam Kornélt, engem is meglepett a jó teljesítménye. Csapatban elég nyílt volt a verseny, bármilyen eredmény születhetett, nagyon szép ez a bronzérem.” – nyilatkozta Szőllősi Renátó, edző.

A vasárnapi nap sem telt el öröm nélkül, a hazai csapat egy bronzéremmel gyarapította gyűjteményét. A váltó tagjai: Szabó Kornél, Pál Dávid.

Gratulálunk!

 

Sz.Viktor