Fegyelmezett védekezéssel rukkolt elő a vásárhelyi alakulat szombaton a villanyfényes dunaújvárosi mérkőzésen. A házigazdák kapufáig ugyan eljutottak, Bordás Dániel kapuját viszont nem tudták bevenni.

A másik oldalon a HFC támadói sem voltak szerencsésebbek. Igaz egy alkalommal Puskás Zoltán igen közeljárt a gólszerzéshez, azonban 10 méterről végül mellé gurított.

Úgy tűnt, hogy a felek osztozni fognak a pontokon, amikor a 73. percben egy a vásárhelyi tizenhatoson belül történt vitatható szabálytalanság után a mészpontra mutatott a játékvezető. Ablonczy Gerjén állt a labda mögé, akinek sikerült bevenni Bordás kapuját.

A folytatásban mindent megtett az egyenlítésért a HFC, azonban a törekvéseket nem koronázta siker. Ráadásul a hátul kissé kinyíló védelem lehetőséget nyújtott a dunaújvárosi támadásokra is. Ezekből a 93. percben aztán Kercsó révén a duplázó találat is megszületett.

A HFC így újabb hétvégén zárt pont nélkül egy bajnokesélyes gárda ellen. Kökény Tamásék számára azonban még nem ért véget a nehéz mérkőzések sorozata. Október 9-én, vasárnap, 15 órától a Fradi II. érkezik a városi stadionba.

Labdarúgó NB III Közép csoport 8. forduló:

Dunaújváros – Hódmezővásárhelyi FC 2-0 (0-0). Dunaújváros, vezette: Farkas Tibor (Pápai Zoltán, Török Katalin).
Dunaújváros: Vaszócsik – Hajdók, Csendes, Páles, Ablonczy, Csehi, Dobos, Dorogi (Kercsó 84′), Tóth T., Blatt, Király B. (Nyicsenko 68′). Vezetőedző: Króner Péter.
Hódmezővásárhely: Bordás – Kormányos, Tóth I., Kökény, Mezei, Tóth A. (Végh 62′), Máté P., Szabó D., Szilágyi, Bartyik N. (Szabó M. D. 80′), Puskás Z. Vezetőedző: Major László.
Gólszerző: Ablonczy G. (73′), Kercsó B. (93′)

Major László: “Végig kulturáltan és jól játszottunk. Úgy érzem, a döntetlenre rászolgáltunk volna, és ha a játékvezető nem nyúl bele a mérkőzésbe, egy iksszel haza is tudunk jönni a rendkívül erős Dunaújváros otthonából. Több helyzetünk volt, mint az ellenfélnek, de úgy tűnik, idegenben még mindig hadilábon állunk a gólszerzéssel.”

szcs
Fotó: hfc1912.hu