A közelmúltban 20 esztendős jubileumát ünneplő cég 2016-ban hozta létre új szárító-tisztító üzemét Hódmezővásárhelyen, a Makói út 39. szám alatt, a régi Hódiköt területén.

A beruházás a terménytárolási, illetve a tisztítási és szárítási lehetőségeket bővíti a környék gazdáinak érdekében. Megtudtuk, hogy a H-TECH terményszárító berendezés megfelel a legújabb elvárásoknak is, melyek az üzemmérethez optimalizálható szárítási teljesítmény, az alacsony energiafelhasználás és környezeti terhelés, a jó skálázhatóság, és az egyik legfontosabb: a termény lehető legkisebb minőségvesztése a szárítás során. A szárító berendezés modulokból épült fel, melyek egyszerű egymásra építésével határozható meg a szárító mérete, ezáltal a szárítási kapacitása. Így a termék jól skálázható, a piac teljes vertikumát lefedi, a kisebb családi gazdaságoktól a nagyüzemi gazdaságokig – fűzte hozzá a cégvezető. A szárító egyébként 15, tisztító 60 tonna kapacitású óránként. További főbb jellemzői: az önhordó, öntisztító modulos felépítés, a modulonként elhelyezett ventilátorok által biztosított egyenletes levegőáramlás, a speciális terményfolyam, az egyedülálló porleválasztás, a kismértékű porkibocsátás, a kevesebb törtszem, az univerzális működtetés (földgáz, LPG, biomassza, dízel), az intelligens PLC vezérlés, nedvességmérés, az alacsony üzemeltetési költség, valamint a kiváló szárítási minőségA szintén az üzem szerves részeként kialakítandó magtisztító gép az általános gabonaféléken túl (búza, árpa, kukorica, napraforgó) még számos, szántóföldi kultúrában megtermelt növényféleség magvainak igen hatékony tisztítására alkalmas.

A nyár óta eltelt időszak tapasztalatai jók. Horváth L. Csaba elmondta, hogy ezúton is köszönet illeti mindazokat, akik igénybe vették az új szolgáltatást, mellyel a környék gazdái a visszajelzések alapján elégedettek voltak. A DIÓ 896 Kft. a megalakulása óta követett út, a folyamatos innováció és beruházások következtében 2016-ra bekerült az 500 legnagyobb árbevételű cég közé, ezzel a NAV kiemelt partnere is lett. Mindez azt jelenti, hogy a vállalkozás megbízhatóságához és pontos teljesítéseihez nem férhet kétség, hiszen ezeket a cégeket az adóhatóság is ehhez mérten kezeli. Mindazonáltal a siker közös – fogalmazott a cégvezető – hiszen a vevők, illetve a megrendelők nélkül ezt nem érhették volna el. 
A DIÓ 896 Kft. fejlődésének másik fontos ismérve az, hogy kitűnő csapattal – köztük növényorvosokkal, mezőgazdászokkal, vegyészekkel és kertészmérnökökkel – várja a megkereséseket. A vállalkozás legfőbb „árucikke” egyébként továbbra is a minőségi műtrágya, amely a várható termést döntően meghatározza. Emellett tevékenységük másik két fő ága a vegyi anyagok, illetve a további mezőgazdasági inputanyagok kereskedelme. A vegyianyag-értékesítésük főként savakra, lúgokra és ezek sóira terjed ki, melyeket a gazdaság legkülönbözőbb területein használnak fel.

Horváth L. Csaba kiemelte a kertészeti műtrágyák jelentőségét, rámutatva: a kertészetek tápanyagellátását magas színvonalú és minőségű műtrágyákkal elégítik ki. A DIÓ 896 Kft. egyébként Magyarország egyik legjelentősebb kereskedője a kertészeti műtrágyák terén.

Hódmezővásárhely, Makói út 39., a külső Hódiköt mellett.
Telefon és fax: 62/535-460
Internetes oldal: www.dio896.hu
Nyitva: hétfőtől péntekig 07.00 – 15.30