Hat akadályt alakítottak ki idén, körbe a Tisza holtág dűlő területén, hogy a feladatok megoldása mellett, sétáljanak egy nagyot és jobban megismerjék környezetük értékeit.

Idén a halászatot választották témának, így ehhez kapcsolódó feladatokat találtak ki. Többek között olyan szemüveget készítettek mellyel úgy lehet nézni mint a halak – csak oldal irányba – és úgy kellett a horgászzsineg végéről bekapni a „jutalomfalatot”. Vizes, labdás labirintusjáték és bábú összerakás is szerepelt a feladványok közt, Vilmost, a halászt kellett a gyerekeknek összerakni.

Aki pedig nem vett részt az akadályversenyben, vagy már elkészült, az kézműveskedhetett, illetve a gyerekek részére ingyenesen állt a rendelkezésre az ugrálóvár, ami mellett hosszú sorok álltak végig.

Leginkább mártélyi kötődésű emberek vesznek részt ezen a rendezvényen, de Vásárhelyről is szoktak érkezni résztvevők.

„Közösség teremtő, közösség építő rendezvény ez. Vége a nyárnak, elbúcsúzunk az évszaktól, a szúnyogokoktól és egy kellemes délelőttöt töltünk el együtt itt a Tisza partján” – mondta el Pótári Mihály Zsolt, a “Hogy életünk legyen” Alapítvány az Ifjúságért szervezet elnöke.

 

RV