A német Bundesliga győztesével szemben nyitja a 2016/17-es Bajnokok Ligája sorozatot a MOL-Pick Szeged: Jonas Källmanék a két kiemelt csoport közül a B jelűbe kaptak besorolást, aminek értelmében a Löwen mellett a HC Zagreb, a címvédő Kielce, a Vardar Szkopje, a Brest, a Celje és a Kristianstad lesz a szegediek ellenfele. A csoportkör végeztével az első helyezett egyből a negyeddöntőben kezd, míg a másodiktól a hatodik helyen végzett együttesek szintén folytathatják, de rájuk egy nyolcaddöntős párharc vár. Juan Carlos Pastor együttese alaposan átalakult a nyár folyamán, hiszen 14-en hagyták el a gárdát, amely 12 játékost szerződtetett, így a spanyol mesternek gyakorlatilag egy új csapatot kell felépítenie. Ilyen fokú változások nem következtek be a Bundesliga győztesénél, a Löwen ugyan elvesztette egyik nagy ikonját, a szélső Uwe Gensheimert, aki a PSG-hez igazolt, de Gudjon Valur Sigurdsson, vagy a kapuba érkező Andreas Palicka nagy fogás lehet a mannheimiek számára. A Pick eddig négy meccset követően hibátlan a bajnokságban, a Löwen pedig öt kör után négy győzelemmel és egy Flensburgtól elszenvedett vereséggel áll a tabellán – az oroszlánok csütörtökön nagyon nehezen, 25-24-re nyertek a Lipcse vendégeként a főpróbán. „A nagy változás miatt a tavalyi, és a tavaly előtti meccsekből nem igazán lehet kiindulni, amelyek esetében négyből háromnál mi jöttünk ki győztesként. Mivel átalakult a csapat, nem lehet azokhoz a meccsekhez viszonyítani, bízom benne, hogy hasonlóan sikeresek tudunk lenni ellenük ezúttal is. Az biztos, hogy nehéz mérkőzés lesz, egy remek csapatról van szó, akiknek gyakorlatilag a teljes csapatuk együtt maradt, ellenben velünk, ahol egy teljesen új csapat kezdte meg ezt az idényt. Természetes, hogy idő kell ahhoz, hogy olyan szinte tudjuk fejleszteni a játékunkat, akár a tavalyi szezonban. Nagyon fontos az, hogy a hazai pályán a BL-ben mindig meg tudjuk szerezni a két pontot, ha a céljainkat el akarjuk érni” – fogalmazott portálunknak a BL-rajt előtt Balogh Zsolt, a MOL-Pick Szeged játékosa.

Vasárnap 17 órától folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a MOL-Pick Szeged – Rhein-Neckar Löwen férfi kézilabda Bajnokok Ligája mérkőzésről. Hajrá, Szeged!

A vasárnapi mérkőzéssel egy igen nehéz sorozatot kezd meg a MOL-Pick Szeged, hiszen az elkövetkező négy hétvégén Zágrábban, majd a címvédő Kielce ellen, október közepén a Vardar vendégeként, majd egy héttel később a Brest ellenében lép pályára a BL-ben a gárda, mi több, ezt a sorozatot egy október 29-én esedékes, Veszprém elleni hazai rangadó követi. „A csoport legjobb csapataival kezdjük az idényt, abszolút nem lesz üresjárat, ahogy szerintem a későbbiekben sem, mert egy kisebb nevű csapat ellen is nagyon nehéz meccsek várhatnak ránk. Most sok minden eldől, igazi erőfelmérő lesz a csapatunk számára. A bajnokságban jól teljesítünk, de azt tudjuk, hogy egy másik színvonalat képvisel, ez lesz a mérvadó, hogy miként tudunk játszani egy európai topcsapat ellen. Vannak rutinos BL-játékosaink, és vannak olyanok, akik most lépnek először pályára a sorozatban. Az a legfontosabb, hogy a lelkesedés ne forduljon a visszájára, ne izgulják túl a mérkőzést, mert ez egy ilyen meccsen előfordulhat. Ha ez nem történik meg, akkor jók lehetünk” – tekintett a rájuk váró feladatokra Balogh Zsolt.

A Löwen egyik, hanem a legfontosabb veszélyes embere az irányító, Andy Schmid: rá megkülönböztetett figyelmet kell szentelnie a szegedieknek, és amennyiben sikerülne elvenni a kedvét a játéktól, vagy hatástalanítani, az nagyban megnövelné a Pick győzelmi esélyeit. „Abszolút kulcsembere a csapatnak, ellene készülünk a legtöbbet, támadásban minden figura tőle indul, és sokat ő maga fejez be. Alaposan felkészülünk minden lehetőségre, de hozzáteszem, nagyon nehéz lesz, mert egy nagyon színes játékos, mindent tud a kézilabdáról. Vannak igen jó nevű társai a belső pozíciókban, egy igen komoly csapat vár ránk vasárnap, de mindent meg fogunk tenni, hogy rossz élménnyel hagyják el a szegedi csarnokot. Remélem, hogy bennük maradtak az előző fiaskók, amikor hazai pályán meg tudtuk őket verni, és megmarad ez a tendencia” – tért ki a Löwen kulcsemberének vasárnapi meccsen várható szerepére Balogh Zsolt.

Forrás: szegedma.hu