A néptáncegyüttesnek sikerült megállapodni az önkormányzattal, és megkapták a Hóvirág utca 4. szám alatti termet, amit kineveztek székházuknak. A termeket felújították, és olyanná alakították, hogy a leghatékonyabban tudjanak készülni a fellépésekre, versenyekre.

Az ünnepélyes megnyitó családi hangulatban telt, rengeteg tánccal és népi muzsikával. A Kisgömböc csoport lányai táncoltak karikázót, majd a felnőttek egy nyílt próbát tartottak.

A Kankalin közel 100 fővel és 5 csoporttal működik. Az együttesnél éppen beiratkozás van, és szép számmal gyűlnek a táncos lábú ifjak.

Nagy könnyebbség, hogy tudjuk, hogy ide bármikor tudunk jönni próbálni. Minden nap van próba, és jó, hogy ezt az épületet tudjuk használni önállóan. Az elmúlt években mindig valakihez idomítani kellett a próbákat, hiszen nem volt önálló termünk. Szerencsére az önkormányzat támogatta ezt a törekvésünket, és ezúton is köszönjük nekik ezt a lehetőséget.” – mondta el Égető Gábor, a Kankalin Közhasznú Néptánc Egyesület elnöke.

A néptáncosok szorosan együttműködnek a Classic Alapfokú Művészeti Iskolával, ezért az újonnan berendezett ingatlanban együtt tudnak még tovább fejlődni.

 

Sz.Viktor