Konkrétumokat még nem tud, de felnőttként talán mérnökként szeretne elhelyezkedni Jancsó Dávid. Ennek érdekében a 17 esztendős fiú a makói József Attila Gimnáziumban tanul, matematika-informatika szakon. A számok mellett a lovaglás is egyre jobban érdekli. Ezért három éve úgy döntött, hogy megtanulja. Eleinte csak hobbi szinten űzte ezt a szép sportot, aztán 2014-től versenyzeni kezdett. – Előbb Gilinger Alíz oktatott, majd később átkerültem Forrai Istvánhoz, aki mind a mai napig foglalkozik velem – árulta el Dávid a makói lovaspályán.

– Egészen kicsi korom óta szeretem a lovakat, még az általános iskola nyolcadik osztályába jártam, mikor először lejöttem a helyi lovardába, aztán itt ragadtam – árulta el mosolyogva a fiatal lovas. Családjában ő lett az első, aki közelebbi kapcsolatba került a hátasokkal. A lovaglás is sok fajtából áll, Dávidot a díjugratás varázsolta el, s ki is tart mellett.

Közel két és fél esztendeje dolgozik együtt Horkával. A 10 éves kancával jól összeszoktak, Dávid szerint a lova nagyon készséges és segítőkész, így rengeteg akadályt le is küzdöttek már együtt. – Korábban hetente négyszer jártam a lovardába edzeni, ebből kettő alkalommal mindig az ugrásokat gyakoroltuk, a középiskola miatt most egy kicsit kevesebb idő jut a versenyzésre, de talán az érettségi után ismét visszaáll a régi rend – folytatta Jancsó Dávid.

Dávid fiatal kora ellenére már tizenöt komolyabb megmérettetésen van túl, s ezek között többet igen jó eredménnyel zárt. Legutóbb Makó adott otthont a Csongrád Megyei Díjugrató Bajnokságnak, melyen Jancsó Dávid is elindult kezdő lovas kategóriában. – Az elődöntőt megnyertem, így bekerülhettem a döntőbe, ott még az előző napi részeredményemen is szépítettem, s ennek köszönhetően én állhattam fel a dobogó legfelső fokára – tette hozzá a fiatalember.

Munkatársunktól. K.