Két vereséggel kezdte a bajnokságot a HLKC az NB I/B Keleti csoportjában, így mindenképpen szükséges volna, hogy a folytatásban a pontokat is gyűjtögetni kezdje a gárda.

A soron következő ellenfél, a Nyíradony az előző fordulóban meglepetésre legyőzte az Orosházát, azonban azt megelőzően vereséggel indították a szezont, a Pénzügyőrtől kaptak ki.

A HLKC játéka sokat javult az elmúlt két mérkőzésen. A lányok Egerben is jól játszottak, ezt viszont az Orosháza elleni Magyar Kupa meccsen talán még überelni is tudták. A továbbjutást ugyan nem harcolták ki, de egyre több biztató momentum és szakasz akadt a játékban. A problémát talán a rutintalanság és az olykor előjövő pontatlanság jelentette.

Ezeket a hibákat szombaton mindenképpen minimálisra kell szűkíteni és a várhatóan szoros és lüktető meccsen szükség lesz a lányok higgadtságára is.

Gaál Adrienn vezetőedző a következőképpen nyilatkozott a klub honlapjának:

“Kiélezett találkozóra számítok, viszont a hazai környezet nekünk kell, hogy kedvezzen! Nehezen tudok mást elképzelni, mint hogy elkezdjük a pontok gyűjtést, ha a céljainkat el akarjuk érni. Az első forduló és a hétközi Magyar Kupa meccs után a közönségünk is megérdemelné, hogy minden klappoljon szombaton!”

Török Gabriella, a HLKC játékosa így értékelt:

“Elszántan, tudatosan és győzelemre kiéhezve várjuk a szombati mérkőzést. Elsősorban a védekezésen lesz a hangsúly, még stabilabbá és acélosabbá kell tennünk szombatra. Úgy gondolom, ha a szívünk és az eszünk a helyén lesz, és taktikailag fegyelmezetten tudunk játszani, nem maradhat el a siker. Nagyon izgalmas és szoros mérkőzésre számítok, remélem a végén a mi munkánk gyümölcse fog beérni, és győztesen tudunk lejönni a pályáról.”

A mérkőzés támogatója a Festékcenter festékáruház Hódmezővásárhely.

szcs