Szinte csak szabálytalanul, vagyis az úttest közepén lehet haladni gépjárművel a Makót és Maroslelét összekötő mintegy 10 kilométeres szakaszon, mivel annyira rossz állapotban van az egész. A Lelei Napokon vendégeskedő Lázár János ennek köszönhetően nagyon jó hírt hozott a fesztiválozóknak. – Jövőre a kormány teljesen felújítatja ezt az utat, valamint kerékpárutat is építtet Makó és Hódmezővásárhely között, mely érinti Maroslelét – fejtette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője. A bejelentést nagy tapssal fogadták a helyiek. A felújítás költsége 1 milliárd, a kerékpárút lelei szakaszának építése pedig 500 millió forintba kerül.

Szombaton a bográcsok is fontos szerepet kaptak Maroslelén, ugyanis főzőversenyt is hirdettek. Eredetileg negyvenkét csapat nevezett, de a hirtelen érkezett felhőszakadás nyolcnak a kedvét szegte, így kevesebb, de nem sokkal könnyebb dolga akadt a zsűrinek. Ugyanis olyan jól sikerültek az étkek, hogy alig tudták kiválasztani a legjobbakat.

Lázár János nem csupán a kiváló főzőknek adta át a megérdemelt jutalmukat, hanem a helyi focistáknak is. Mivel a csapat tavaly megnyerte a Csongrád megyei negyedik osztályos bajnokságot és így azóta már egy osztállyal feljebb vitézkednek a srácok. Az érmek kiosztásában Martonosi György polgármester is segédkezett. Még a műsorvezetőt is fel kellett váltani egy rövid időre, ugyanis a szpíker nem volt más, mint Kővágó Attila, a sportegyesület elnöke. Neki is gratulált Lázár János.

A díjátadó után sem maradt sokáig üres a templomkertben felállított színpad, ugyanis a Dzsúz zenekar tagjai vették birtokba, akik egészen a tűzijátékig zenéltek. A színes rakéták fellövését követően sem ürült ki a lelei központ, hiszen a makói Molnár és Hermann Retro Show-nak köszönhetően még jó sokáig rophatták a táncot a helyiek és vendégeik.

Munkatársunktól. K.