A képviselők Hódmezővásárhelyen, a Bajcsy-Zsilinszky Endre utca és a Kistópart utca sarkán tartottak sajtótájékoztatót, és hívták fel a figyelmet a migráció veszélyeire.

Azért megyek el október 2-án a népszavazásra, mert magyar vagyok, és úgy érzem, hogy Magyarország jövője a tét. Azért veszek részt a népszavazáson, mert keresztény vagyok, és hitünk és értékeink kerülhetnek veszélybe. Azért megyek el október másodikán szavazni, mert nő vagyok és édesanya vagyok. Úgy gondolom, hogy azt az esélyegyenlőséget és a nők számára kivívott megbecsülést meg kell őrizni. Attól tartok, hogy gyermekeink és unokáink jövője kerülhet veszélybe.” – mondta el Bálint Gabriella, települési képviselő.

Magyarország történelme évszázadokon át betelepülések, külső támadások kivédésének a sorozata volt. Ennek mi megtapasztalhattuk magyarként az előnyös oldalait is, gondoljunk a jászok, besenyők, kunok vagy a szászok betelepülésére. Viszont végig éltünk egy 150 éves török uralmat, amikor demográfiailag megroppant az ország.

Én a népszavazás szellemében hívom minden vásárhelyit, legyünk ott október másodikán, tagadjuk meg a kötelező betelítési kvótát, legyünk valamennyien az erő részesei.” – tette hozzá Bálint Gabriella, majd egy Wass Albert idézettel zárta beszédét: „Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség”.

A sajtótájékoztatón felszólalt Cseri Tamás is, aki a következőket mondta:

Erre a világméretű problémára nem megoldás a betelepítési kvóta. Több száz ember halt már meg terrortámadások miatt, hiszen nem sikerült integrálni ezeket a fundamentalista betelepülőket, akiknek jelentős része archaikus formáját választja az együttélésnek. Külön zónákban telepszenek le, nem keverednek a helyi társadalommal, nem dolgoznak, csak a segélyeket veszik fel, és mikor bizonyos százalékukat megtalálják a vallási fanatikusok, akkor rá tudják őket venni, hogy robbantásos merényleteket kövessenek el, nőket megkéseljenek az utcán, csupán azért, mert úgy gondolják, hogy nincsenek rendesen felöltözve, és folyamatosan rettegésben tartják a helyi társadalmat.” – hangzott el a képviselő beszédében.

Cseri Tamás elmondta, hogy a népvándorlási hullám még csak most kezdődött el, a következő 20-30 évben több százmillió ember várható még. Nem azt kell megoldani, hogy ezt az embertömeget Európában hogy tudjuk ellátni, hanem azt, hogy ezeket a válság gócokat hogy lehet segíteni.

A közgyűlés egybehangzó akarata az volt, hogy Hódmezővásárhelyre ne telepítsenek be senkit se. Nekünk is vannak itt problémáink, nem látjuk biztosítottnak azt, hogy akár csak néhány száz embert is betelepítsenek ide. A bal oldali frakció viszont részt sem vett ezen a közgyűlésen, mikor ezt tárgyaltuk. Ez eddig Vásárhelyen nem volt divat, és remélem, hogy a későbbiekben sem lesz ebből rendszer, hogy azok a képviselők, akiknek valamilyen téma kényes, nem jelennek meg.” – tette hozzá a politikus.

 

Sz.Viktor