Az NKA Képzőművészeti Kollégiumának pályázati felhívásában szerepel, hogy 70%-os támogatást nyújtanak, maximum 7 millió forint értékben, így 10 millió forint összegben pályázhatnak a Szent Borbála témájú szobor elkészítésére.

A pályázathoz, melynek beadási határideje szeptember 15-e éjfél, 3 pályamunkát kell csatolni. Ezek benyújtására szeptember 12-e volt a határidő, ám a meghívott művészek közül csak kettő adta be szobor makettjét, Bánvölgyi László és Bartha András. Bokor Tibor egyéb okokból nem tudta határidőre elkészíteni, de az ülésen úgy döntöttek új határidőt szabnak.

Az alpolgármester elmondta: Szűcs Tamás művészt ajánlották még, aki nem rég ért haza külföldi útjáról, de ő is ígéretet tett, hogy elküldi pálya művét. Így új határidőt szabtak, méghozzá, hogy 15-én reggel 8-ig várják a két művésztől az elkészített anyagokat. Ezt követően még elegendő idő marad a pályamunkák és pályázat feltöltésére. Amennyiben nem érkeznek be a várt makettek, vagy erről készült képek, akkor nem tudják benyújtani a pályázatot.

Az egyebekben a helyi népszavazási kezdeményezést említették meg, melyet egy helyi választópolgár nyújtott be a választási irodához, a háztartás-vegyipari alapanyagokat előállító cég létesüléséről. A benyújtott kérelem hitelességét a választási iroda dönti el. Ha hiteles, akkor aláírásgyűjtés kezdődhet. A választópolgárok 20%-ának alá kell írnia, hogy kötelező legyen kiírni a népszavazást, 10% esetén megfontolhatja a bizottság.

 

RV