A könyvbemutatón jelen voltak a könyvek lektorai, akik röviden ismertették, hogy miről szól a könyv, de néhány szerző is jelen volt, partnereket is meghívtak, akikkel együtt dolgoznak akár kutatási témában vagy a duális oktatás kapcsán. Emellett a Gregus Máté Szakközépiskola egy kisebb küldöttséggel megjelent, illetve a kar oktatói és kutatói is meghallgatták a könyvek bemutatását.

Süli-Zakar Tímea és Jakab Péter „Környezetkímélő és fenntartható gazdálkodás” című könyvét Monostori Tamás intézetvezető főiskolai tanár mutatta be az érdeklődőknek.

Lantos Ferenc  „Agrochemistry” című, angolul megjelent kötetét maga a szerző mutatta be az érdeklődőknek, aki elmondta, hogy szerepelnek benne kutatások, illetve több szakszó is szerepel benne, melyet a magyar vagy éppen a külföldi – nem angol anyanyelvvel rendelkező – diákoknak is utánajárást igényel, de bátran ajánlja mindenkinek.

Horváth József és Komarek Levente „A világ mezőgazdaságának fejlődési tendenciái”  című könyvét Dr. Vásáry Miklós habilitált egyetemi docens, valamint EU referens és Prof. Dr. Makra László egyetemi tanár ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

Horváth József a kar dékánja elmondta: tankönyvként és szakkönyvként is használják majd a karon, illetve remélik, hogy más oktatási intézmények is hasznosítani tudják ezeket a köteteket.

 

RV