Bizakodva várta a nyitófordulót a Hódmezővásárhelyi LKC, habár a gárda nem számíthatott könnyű mérkőzésre. A vendég Pilisvörösvár ugyanis több rutinos, NB I-et is megjárt játékossal érkezett Vásárhelyre.

Sebők Stefániáéknak így több száz NB I-es mérkőzésnyi tapasztalattal kellett felvenniük a versenyt, ami az első félidőben egészen jól sikerült.

Nagy Emese és Sebők Stefánia góljaival hamar háromgólos előnybe került a HLKC. A vörösvári falat is jól sikerült mozgatni, a betörési lehetőségek pedig meglettek. 15-13 állt az eredményjelzőn 30 perc játék után.

A fordulás utáni játékrész vásárhelyi szempontból nem indult jól. A vendégcsapat nagyobb erőbedobással futott a parkettre, ennek eredményeként pedig 10 perc elég volt számukra, hogy ledolgozzák hátrányukat, sőt meg is fordítsák a mérkőzést. A HLKC előtt adott volt a lehetőség, hogy visszavegyék a vezetést, ám az egyéni hibák megakadályozták ebben a csapatot.

Eladott labdák és kihagyott ziccerek jellemezték a HLKC második félidei játékát. Ráadásul a vörösváriak hármasa, Drávai Gyöngyi is szórni kezdte a gólokat. A vásárhely nem tudta tartani a lépést, a vége 27-34 lett a vendégek javára.

NBI/B Kelet csoport
Női felnőtt kézilabda bajnokság
2016. szeptember 10., 17.00, Balogh Imsi spcs.- 300 néző
Hódmezővásárhelyi LKC – Pilisvörösvári KSK 27-34 (15-13)
Játékvezetők: Sándor Gy., Szabó B.
Versenybírók: Dr. Serfőző Zs., Miklós M.
HLKC: Kothencz – Kónya , Nagy 6, Sebők 6, Tószegi 2, Török 2, Fazekas, Cs: Répás (k), Áncsán (k), Szűcs 7, Ilyés 3, Becsei 1, Szabó, Klemm, Földesi, Blaskovixs

Pilisvörösvár gólszerzői: Drávai 14, Horváth 6, Borbás 4, Ábrahám 4, Hermann 4, Barczi 1, Kovács 1

Gaál Adrienn: „A jó első félidő után a második félidőben nem sikerült a dolgaink. Enerváltan kezdtük akkor a játékot. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy amit a csapat mutat az jó irányba halad. Viszont meg kell tanulnunk nyerni ezeken a ki-ki mérkőzéseken. A Pilisvörösvár három rutinos játékossal is rendelkezett, akik az NB I-ben is megfordultak. A második  félidőben butaságokat csináltunk, eladtuk a labdákat, ők pedig arra mentek rá, hogy faultokat csináljanak és magas játékosuk révén átlövésből gólt szerezzenek.”

szcs
Fotó: Blaskovics Tibor