„Az idei év nagy bizakodással és örömmel indul, a tekintetben, hogy növekedett a hallgatók létszáma. Ez önmagában egy nagy eredmény, emellett számos új elem is megjelenik a képzési palettán. Abszolút új a duális képzés, amit több hallgató is választott. Ez kiemelkedő gyakorlatorientált képzést jelent” – mondta el Horváth József az SZTE Mezőgazdasági Karának dékánja.

178 hallgatót vettek fel nappali és levelező munkarendű magyar és angol nyelven folytatott képzésre a SZTE Mezőgazdasági Karon. Ez 10 százalékkal magasabb, mint a tavalyi, és 41 százalékkal több, mint a 2012-es létszám. 2012 óta évről-évre töretlenül emelkedik a jelentkezők és a felvettek száma. Tavaly indult az angol nyelvű képzés 6 külföldi hallgató részére, idén azonban már 14-en nyertek felvételt három kontinensről, Európa mellett Afrikából és Ázsiából is érkeztek tanulók.

A hallgatókat Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város alpolgármestere is köszöntötte, aki beszédében beszélt a mezőgazdaságról, mint a fennmaradás alappilléréről a városban, illetve arra is kitért, hogy reméli, a külföldi hallgatók megtalálják itt számításaikat és esetleg Vásárhelyen telepednek majd le.

Idén 103 hallgató mérnöki szakon, míg 75-en mérnök-asszisztensi szakokon kezdhetik meg tanulmányaikat. A legnépszerűbb továbbra is a mezőgazdasági mérnöki alapszak. Mezőgazdasági, vadgazdálkodási, állattenyésztési, kertészeti illetve környezet gazdálkodási szakirányon indulnak el a képzések.

Az évnyitón elismerések átadására, illetve hallgatói fogadalomtételre is sor került.

 

RV