Az előző évben az NB II dél-keleti csoportjában a HLKC felnőtt csapata bajnoki címet szerzett, így a lányoknak lehetőségük nyílt, hogy az NBI/B-ben, a keleti csoportban kezdjék az idei szezont.

– Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy borzalmasan nehéz év áll előttünk. Nagyon hosszú, 8 hetes felkészülésen vagyunk túl. A realitásokat nézve mégis az a célunk, hogy kiharcoljuk a bennmaradást – tudtuk meg Áncsán Istvántól, a klub ügyvezetőjétől.

A csapatnál több átigazolás is történt. Három játékos felhagyott az aktív kézilabdással, míg kapusként Répás Georgina, átlővőként Nagy Emese, beállósként Fazekas Zsuzsa érkezett Vásárhelyre. Bal szélre a helyi nevelésű Török Gabriella, és az orosházi Szűcs Dalma írt alá a gárdához. Az NB I-es Békéscsabától kölcsönszerződéssel Illyés Lilla erősíti a csapatot. A bővített keretbe pedig a juniorok közül 5 játékos került a lányokhoz.

A HLKC-sek elsőként szeptember 10-én, szombaton, 17 órától játszanak a helyi Balogh Imsi Sportarénában: a szintén újonc Pilisvörösvári KSK-t fogadják. –  Nagyon fontos lesz ez a mérkőzés, így győzelemmel szeretnénk indítani, hogy a második meccsünkön, az Eger otthonába magabiztosan látogassunk el. Ez azonban nem lesz egyszerű, mivel a Pilisvörösvár sötét lónak számít. Minimális információval rendelkezünk róluk. Egy biztos: három egykori élvonalbeli játékosuk is van –ismertette Áncsán István.

Tehát még egyszer: szeptember 10, szombat 17 óra, Balogh Imsi Sportaréna. Hajrá Vásárhely!

Megyeri József