Az apátfalvi önkormányzat a Start Munkaprogram keretében a tulajdonában lévő földeken, illetve fóliasátraiban különféle zöldségeket termeszt. A növényeket a közmunkások gondozzák. Emellett állattartással is foglalkoznak, baromfikat, sertéseket és juhokat tartanak. Az alapanyagok egy részét a közétkeztetésben hasznosítják, de juttatnak belőle a rászoruló családoknak is, ahogy ez szerdán is tették.

– Több mint kétszáz rászoruló családnak tudtunk segíteni, akik 5-5 kiló burgonyát, illetve egy-egy szép nagy kakast kaptak – tudtuk meg Bálintné Siprikó Zsuzsanna alpolgármestertől. Ez a kezdeményezés is azt bizonyítja, hogy a közmunkások is tudnak értéket előállítani. Természetesen a földeken tevékenykedő és az állatokat nevelő közmunkásoknak is jutott az adományból.

– Az idén összesen 70 mázsa burgonyát sikerült termesztenünk, valamint 1400 szárnyast tartunk a telepünkön – vette át a szót Szekeres Ferenc. A polgármester kiemelte: az esztendő végén több, saját hízlalású disznót is feldolgoznak, s az így elkészített hurkát, kolbászt, pörköltet, valamint egyéb húsféléket szintén szétosztják a rászorulók között.

Az egyik megajándékozott, Darócz Julianna elmondta: ő nagyon örül, hogy egy kifejlett kakast kapott, mert neki se türelme, se ideje nincs a jószágok neveléséhez. – A zöldséget sokkal jobban szeretem, mint a húst, így ezt a szép szárnyast elviszem annak a barátnőmnek, aki sokat segített nekem, s ezzel viszonzom az önzetlenségét – emelte ki a hölgy.

Munkatársunktól. K.