Soron következő rendes testületi ülésüket tartották kedden az apátfalvi képviselők. Ezen többek között beszámolók hangzottak el az önkormányzat idei első félévi gazdálkodásáról, az iskola, az óvoda és a bölcsőde 2015-2016-os munkájáról, valamint az Apátfalvi Értéktár Bizottság eddigi tevékenységéről.

A Dózsa György Általános Iskolában az idei tanévtől szeretnék bevezetni a rendszeres íjászatot. – Ehhez azonban szükség van a különböző sportfelszerelések megvásárlására, melyhez a segítségünket kérte az intézmény vezetősége – nyilatkozta Szekeres Ferenc. A polgármestertől megtudtuk: az iskolának 196 ezer 500 forint kell erre célra, melyet a képviselők a keddi ülésükön meg is szavaztak nekik, így hamarosan íjászkodni is tanulhatnak az apátfalvi kisdiákok.

Az önkormányzat az oktatást, nevelést segítő óvodai dolgozóknak is segítséget nyújtott. – Hat dajka, két konyhai kisegítő, egy pedagógiai asszisztens, egy élelmezési vezető és egy szakács, vagyis összesen tizenegyen kapnak szeptembertől havi nettó 5-5 ezer forintos bérkiegészítés – folytatta Szekeres Ferenc. Ebben az emelésben elsőként 2016. december 31-ig részesülnek a dolgozók, s azt követően újratárgyalja a grémium a további folyósítás menetét.

A Bíbic Egységes Óvoda-Bölcsődében integrációs programot vezettek be, melynek két esztendős munkáját is értékelték kedden. – Ennek nagyon örülök, mert ezt megelőzően inkább kirekesztő program zajlott az intézményben, ugyanis a sajátos igényű gyerekekkel, köztük sok romával is csak akkor foglalkoztak külön is a szakemberek, ha a szülők plusz térítési díjat fizettek érte – szólalt fel Károlyi Sándor. A helyi roma nemzetiségi önkormányzat elnöke hozzátette: ez szerencsére most már nem így zajlik, ezért ő is csak támogatni tudja a jelenlegi integrációs programot.

Munkatársunktól. K.