15 gyerek részvételével – 5 évestől a 12 évesig – folyik ez a tábor, melynek keretében gondolatban a Föld körül járnak és minden nap egy-egy kontinensre látogatnak el. Fotókat nézegetnek, beszélgetnek a nemzetek szokásairól, ételeiről és kultúrájáról. Emellett pedig minden nap kézműves foglalkozás is zajlik.

„Úgy gondolom a gyerekek érdekesnek találják, azokat az információkat, amiket ebben a táborban megtudhatnak egy-egy kontinensről, emellett nagyon szeretik a kézműveskedést és örülnek annak, hogy az elkészített alkotásokat haza is vihetik” – mondta el Izbékiné Cseuz Gabriella, az Algyői Tájház és a tábor vezetője.

Hétfőn felkészültek a hosszú utazásra, beszélgettek arról, hogy mit kell magukkal vinniük. Egyik ilyen eszköz volt a fényképezőgép is, melyet el is készítettek az első napon. Délután pedig Ausztráliába utaztak el. Egy vendég is meglátogatta a tábort ezen a napon, méghozzá Gyémánt István, aki a didgeridoo hangszert mutatta be a gyerekeknek, zenélt és természetesen a táborozók is kipróbálhatták a didgeridoot. Kedden Afrikában jártak, délelőtt érdekes fonási technikát sajátítottak el, délután pedig agyagedényeket készítettek.

Szerdán Ázsia volt porondon, így egy kirándulást tettek Magyar Lászlónál, akinek több mint 200 papagájból álló gyűjteményét tekintették meg. Délután pedig Berettyóújfaluból, a Bihari Múzeumból érkezett két hölgy – Szabó Éva és Kun Tünde – velük kihajtható könyvjelzőt és szamuráj kardot kreáltak.

Csütörtökön Amerika körül forgott a nap, délelőtt álomfogót és totemoszlopot alkottak, délután pedig indiánfigurát készítettek. Pénteken Európa lesz a téma, így a Tudástárba tesznek egy kirándulást Szegedre, délután pedig európai főbb építményeket rajzolnak zsugorfóliára.

Gubacsi Réka három táborban vett részt idén. „Ez a tábor nagyon tetszik, hiszen jókat kézműveskedünk, szépeket készítünk és tetszik, hogy amiket csinálunk, mindet hazavihetjük. Jó, hogy itt lehetek” – mondta el a negyedik osztályba készülő Réka.

Pataki Kolos négy tábor résztvevője volt ezen a nyáron. „Jó dolgokat csinálunk, meg szoktunk játszani is közben, és sok ismerősöm van itt. Tetszett a szamuráj kard, az álomfogó, a totemoszlop és a fényképező készítés is, tehát minden.” – mondta el Kolos, aki szintén a negyedik osztályba készül az algyői Fehér Ignác Általános Iskolában.

 

RV