„Tizenegyen alapítottuk ezt a sportegyesületet, ez egy elégé vegyes társaság, a tagjaink között van orvos és ügyvéd is. Egy dolog azonban közös bennünk: az, hogy mindannyian az ökölvívó sport elkötelezett hívei vagyunk. Többen is vannak közöttünk olyanok, akik mély nyomot hagytak az ökölvívó sportéletben. Négy edzővel dolgozunk (Tóth Zsolt, Kerekes János, Belovai János, valamint én), és nagyjából negyven főt koordinálunk.” – mondta el Kis Máté, a Hódmezővásárhelyi Boksz Barátok Klubjának elnöke.

„Én most másfél éves kihagyás után tértem vissza a ringbe, méghozzá egy K.O-val, és versenyzőként tevékenykedem a klubban főként. Rajtam kívül versenyző még Kovács Pál, aki Magyar Bajnok, és Rácz József, aki profi Ifjúsági Világbajnok, és meg kell említeni Csala Zoltánt, aki szintén profi ökölvívó- szupernehéz súlyú Magyar Bajnok. Nagyon sok feltörekvő tehetséges ökölvívó van az egyesületben, akikhez nagy reményeket fűzünk a klub berkein belül. A mi hitvallásunk az, hogy, ha megyünk valahova, mi nyerni megyünk. Hosszú távú céljaink között a felnőtt versenyzőink minél magasabb szintű versenyeztetése, és az utánpótlás nevelés és gondozás tölti be a legfontosabb szerepet.„ – folytatta Kis Máté.

Kovács Pál 21 éves és azóta edz itt, mióta magalakult az egyesület. „Előtte is itt Hódmezővásárhelyen bokszoltam, és azért jöttem ide, mert remek a társaság és jók az edzők, régóta ismerem őket. Jövő héten hétfőn négy napra megyek Németországba, ott fogom magam megméretni.” –húzta alá Pali.

Rácz József nyolc éve foglalkozik ezzel a sporttal, a tavalyi évben érte el profi szinten az Ifjúsági Világbajnoki címet. “Én is Hódmezővásárhelyen kezdtem bunyózni, majd Békéscsabára igazoltam és utána kerültem ismét haza. Szeretem ezt a klubot, jók az edzések, jók az edzők és mindenre nyitottak. Hosszú távra tervezek, a későbbiekben még edző is szeretnék lenni.”

Tóth Károly Zsolt edzőként tevékenykedik a klubban, ő a vezetőedző. „Az alakulása óta részt veszek az egyesület életében, mint alapító és elnökségi tag. Én is ökölvívóként kezdtem, majd hosszabb kihagyás után tértem vissza a sport közelébe. A fiúknak remek a hozzáállása az edzésekhez, könnyen boldogulok velük, és mi az edzőtermen kívül, és hétköznapokban is barátok vagyunk. Az edzőkkel mindent megbeszélünk és így állítjuk össze a versenyzőink edzésprogramját, nyilván, aki meccsre megy, azzal külön foglalkozunk. Kovács Pali U21-es döntőjére és a Magyar Bajnokságbeli szereplésére nagyon készülünk. A kicsik közül kiemelném Rácz Krisztiánt ás Balogh Márkot, tőlük is sokat várunk a közeljövőben.” – összegezte az edző.

Képeket talál a galériában:

sk