A Magyar Máltai Szeretetszolgálat makói területi csoportja nem csupán karitatív munkát végez, hanem olyan programokat is szervez, mely összehozza az embereket. Erre jó példa volt az a csütörtöki esemény is, melynek a rákosi közösségi ház adott otthont.

– Idén nyáron már második alkalommal jöttünk el Rákosra, korábban kölyökklubot tartottunk, most pedig minden korosztályt szeretettel fogadtunk – nyilatkozta Kómár Mátyás csoportvezető. Az idősek, illetve a gyerekek egymás mellett ültek az asztaloknál és közösen készítettek különféle tárgyakat. Volt olyan, aki csuhéból babát, míg mások kartonból pillangót.

A résztvevők nem csak kézműveskedhettek. Uzsonnára mangalica zsíros kenyérrel is megkínálták őket. Emellett nagy zsákokban használt ruhákat is hoztak a máltaisok, melyeket szétosztottak a jelenlévők között. Az adományok között lelkesen válogattak, próbálgattak a helyiek.

Kerekes Lászlóné a férjével és az egyik unokájával, a 4 esztendős Leventével érkezett. – Itt lakom a kultúrház szomszédságában, nagyon szertek átjönni a különféle rendezvényekre, ünnepségekre, nem tősgyökeres rákosi vagyok, csak 1974 óta lakom itt – árulta el a nagymama, akitől azt is megtudtuk, hogy hamarosan megszületik az hatodik unokája. Kerekesék közösen készítettek csuhébabát a máltais foglalkozáson.

Munkatársunktól. K.