A közfoglalkoztatási programban közel 350-400 fő vesz részt. A programnak több összetevője is. Van egyrészt egy hagyományos közmunkaprogram része, amelybe nagyon sokféle munka beletartozik, például a takarítás, kertészeti munkák, és még számos egyéb.

Emellett van a START munkaprogram, amely összesen 5 elemből áll. Ide tartoznak a helyi sajátosságok, ami magába foglalja például a járdaépítést is, az idei évben pedig az önkormányzat által fenntartott ingatlanok felújítását is. Egy következő elem az illegális hulladéklerakók felszámolása, de ennek részét képezi a belvízelvezetés, a közúthálózat fejlesztése és a mezőgazdasági program is. Ez utóbbi esetében az előző évhez képest bővülés is megvalósult.

A tavalyi évhez képest a termelés például már nem négy, hanem nyolc hektáron valósul meg, és a termelt zöldségek között szerepel burgonya, piroscékla, vöröshagyma , olajtök és sárgarépa is. Ezek egy részét a programban résztvevő közmunkások kapják meg, de a rászoruló nagycsaládosok, valamint az Egyesített Népjóléti Intézet konyhája is kap belőlük.

ÉR.