A nemzeti ünnep alkalmából tartottak állománygyűlést a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon. Áder János köztársasági elnök a gazdaságvédelmi szakterületen elért eredményei elismeréséül a Magyar Arany Érdemkereszt Katonai Tagozata kitüntetést adományozta Csányi Illés alezredesnek, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztályvezetőjének – írja a police.hu.

A Honvéd Vezérkar főnöke a honvédség és a rendőrség sikeres együttműködésének elősegítése területén végzett magas színvonalú tevékenységét ismerte el Gulyás Zsolt ezredesnek, a CSMRFK rendészeti rendőrfőkapitány-helyettesének, valamint Szilassi-Horváth Jenő ezredesnek, határrendészeti szolgálatvezetőjének.

Pintér Sándor belügyminiszter a déli határszakaszon jelentkező illegális bevándorlás elleni fellépés során végzett munkája elismeréseként emléktárgyat adományozott Bálint Péter törzszászlósnak, a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség kutyavezetőjének. Papp Károly altábornagy, országos rendőrfőkapitány kiemelkedő áldozatvédelmi és bűnmegelőzési szervező munkája elismeréseként ajándékutalvány jutalmat adományozott Csete Ágnes őrnagynak, a CSMRFK kiemelt bűnmegelőzési főelőadójának. Lukács János rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány a Szeged-Csanádi Egyházmegye és a főkapitányság közötti együttműködésben végzett kimagasló tevékenységéért Kossuth-kard átadásával fejezte ki elismerését Emődi Sándornak, az egyházmegye gazdasági hivatala vezetőjének.

Forrás: szegedma.hu