Míg pénteken és szombaton Makón minden az államalapításról, illetve az új kenyérről szólt, úgy vasárnap a mozgásról. A második alkalommal megszervezett Szent István téri városrésznap egyre kedveltebb nem csupán az ott lakók, hanem az egész város körében.

A városrész önkormányzati képviselője, egyben Makó alpolgármestere, Czirbus Gábor is mezt húzott és beállt a kapuba, hogy heteseket védjen. – A téren minden adott ennek a fitt-napnak a megrendezéséhez, hiszen nemrég adtuk át ezt a felújított sportpályát – nyilatkozta Czirbus Gábor. Számos sportegyesület, illetve edzőterem képviseltette magát ezen a rendezvényen.

A sportos élethez hozzátartozik az egészség védelme is. Ehhez persze nagyon fontos az, hogy időben felismerjük, ha baj van. Ebben nyújtott segítséget a Makói Kistérségi Egészségfejlesztő Iroda, melynek munkatársai egy sátorral kitelepültek a helyszínre. Ott pedig különféle egészségügyi méréseket végeztek.

A mozgás szeretetét pedig nem árt, ha minél fiatalabb korban elsajátítja az ember. A mai generáció azonban nem arról híres, hogy rajongana a sportért. Erről kérdeztük Kréz Tibort, a makói Almási iskola tanítóját, akinek a véleményét itt hallja:

##audio:3150##

Munkatársunktól. K.