Elképesztő négy napon van túl Hódmezővásárhely. Már a nyitónapon, csütörtökön is csak nagy nehezen lehetett volna leejteni akár egy gombostűt is a Kozmix és ByeAlex fémjelezte napon. Pénteken aztán a Kiscsillag, az Ismerős Arcok és a Pál Utcai Fiúk koncertjére mindenki belefeledkezhetett az őrült fesztiválozásba.

Hagyományosan augusztus 20-án, az Operettgálán és a tűzijátékon voltak a legtöbben: a Kossuth térre és a Dr. Rapcsák András sétálóutcára is ki lehetett volna tenni a „Megtelt” táblát.

A vasárnap sem okozott csalódást a maga szelíden indulásával (erről a Mandula Színház gyermekeknek szóló színházi produkciója gondoskodott), illetve levezető jellegű koncertjeivel.

Jött sorban a Blues Bell, a Pravo, a Kamilka és a Pesti Sikk, valamint a Storyville Jazz Band nevezetű formációk felváltva a Kossuth téri és a BFMK előtti színpadon.

A nap igazi kuriózuma volt a X. Dél-Alföldi Katonazenekari Fesztivál, amelyen fellépett a Magyar Honvédség Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekar, a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar és Debrecen Helyőrségi Zenekar.

A rendezvény Seregi Artúr Szent István indulójával kezdődött. A műsorszámok között olyan ismert dallamok és slágerek csendültek fel, mint Johannes Brahms V. Magyar Táncok című műve, Vangelis 1492 – a Paradicsom meghódítása, Máté Péter Zene nélkül mit érek én? című dala.

A programot látványos gyepshow-k színesítették, közreműködött a Pavane Történelmi Táncegyüttes és a debreceni Maskara Mazsorett Csoport. Felléettp Kónya Krisztina Bessenyei- és Dömötör-díjas opera-énekesnő és hódmezővásárhelyi zenekarból szólót énekelt Tömösi Tamás főtörzsőrmester.

Az eseményt Hegedűs Zoltán Hódmezővásárhely alpolgármestere nyitotta meg.

ÉR.