A legjobb és egyben legegyszerűbb rajzoló alkalmazásnak érezzük az Androidra, iPhone-ra és iPadre is ingyen letölthető Tayasui Sketchest. Ezzel se papír, se semmilyen íróeszköz nem kell, mégis olyan, mintha kézzel rajzolnánk.

Csak meg kell nyitnunk az alkalmazást, máris egy üres lap fogad minket, a képernyő szélén pedig két lehetőség: a középsővel a rajzoláshoz szükséges eszközök közül lehet válogatni – illetve azok vastagságát -, a szélsővel pedig a színek közül.

Akinek egy kicsi érzéke van a rajzoláshoz, nagyszerű képeket készíthet, és ehhez minden segítséget megkap. A szépen fogó virtuális ceruzák, tollak és filcek mellett például azzal, hogy egy határozott balra vagy jobbra húzó ujjmozdulattal visszavonhatunk módosításokat, így radírozni sem kell. Természetesen két ujjal zoomolni is lehet a képen belül.

A felső sávból elérhető menüben a rajz letöltése és megosztása mellett még egy nagyon érdekes funkció lapul: a kamera ikonnal videóra vehetjük a rajzolás folyamatát, amit letölthetünk, bármikor újranézhetünk és megoszthatunk.

Forrás: hvg.hu