Volt, ahol apuka horgászott a gyerekekkel, de volt, ahol anya is beszállt. Végül Bereczki István családja lett a győztes (1545 g), ahol két kislány és egy kisfiú fogta a halakat. Második Dzurdzik Péter családja lett (1455 g), harmadik pedig holtversenyben (1175 g) Kovács János családja és Bódis Ákos családja.

Közben, akik a versenyben nem vettek részt, csónakba ülhettek, hogy megismerjék a Kurca minden szegletét annak minden szépségével. Vagy épp lovaskocsikáztak a Kurca-parton és környékén. Az eredményhirdetést a finom ebéd, a tarhonyás krumpli elfogyasztása követte, amelyért az érdem Dzurdzik Pétert illeti.

A családi „Ki Mit Tud” is sok nevetést tartogatott. A Kulturális Központ munkatársai és önkénteseik úgy válogatták össze a feladatokat, hogy azokból a család minden tagja kivehesse a részét 0-tól 120 éves korig. Így míg az apukáknak, nagypapáknak inkább az ügyességi játékok vagy az olimpiával kapcsolatos kérdések megválaszolása kedvezett, addig az anyukák és nagymamák az illat alapján fűszerfelismerésben jeleskedhettek.

De volt horgászat fahalakra, amelyek egy-egy találós kérdést rejtettek, célbadobás pingponglabdával, tapintás alapján plüssállatok között válogatás, kézműveskedés. Igazán jó hangulatban telt ez a családi nap. Persze elmondható, hogy az egyesület sok más rendezvénye is családi, hiszen a gyerekek is sűrűn résztvevői azoknak. Tulajdonképpen ők már a horgászat, a vízpart, a Kurca szeretetében nőnek fel.

Forrás és fotók: Juhász Éva