A harmadosztályba frissen feljutott házigazdák nem igazán találták a mérkőzés ritmusát a mérkőzés kezdetén. Sorra jöttek a vásárhelyi pontrúgások, de ezek nem sok veszélyt jelentettek Sólyom kapujára. A folytatásban ugyan kiegyenlítetté vált a játék, de nagyobb helyzetet egyik oldalon sem sikerült kialakítani.

A második játékrész elején egy szép beadásra a hazaiak támadója Havasi érkezett nagyszerű ütemben és lőtt a hálóba közvetlen közelről.(1-0) A folytatásban kezdeményezőbbé vált Major László csapata, de a Kormányos Kolos ellen a tizenhatoson  belül elkövetett szabálytalanságért a bíró szerint nem járt büntető. A 75.perctől Bodor kiállítását követően emberelőnyben játszott a HFC és sorra jöttek is a vendég helyzetek. Az utolsó negyedórában három óriási ziccer is akadt Fábiánék előtt, de ezeket több esetben a szerencsének is köszönhetően hatástalanítani tudta a hazai védelem, így maradt az egygólos pécsi győzelem.

A HFC csapata legközelebb 2016. augusztus 21-én 17 óra 30 perces kezdéssel a Dabas együttesét fogadja a Városi Stadionban.

Férfi labdarúgó NB III Közép csoport, 2. forduló:
Pécsi MFC – Hódmezővásárhelyi FC 1-0 (0-0)

Pécs, Újmecsekaljai Stadion, 1200 néző. Vezette: Szommer Attila (Illés Tamás, Tinnyei Zsolt)
PMFC: Sólyom – Fekete, Erőss, Fellai, Szabó R., Koller, Kónya, Kiss (Turi – a szünetben), Károly (Horvát 84′), Schmidt, Havasi (Bodor 70′)
Vezetőedző: Márton Gábor
HFC: Bordás – Kormányos, Tóth I., Tóth J., Mezei (Fátyol 58′), Szilágyi, Máté, Marton (Bartyik N. 70′), Szabó II. D. (Kökény 85′), Fábián, Tóth A.
Vezetőedző: Major László
Gólszerző: Havasi (47′)
Sárga lap: Erőss (17′), Koller (44′), Sólyom (90 1′), Horvát (90 3′), ill. Kormányos (63′), Bordás (69′), Tóth I. (73′)
Kiállítás: Bodor (75′)

Major László: “A múltkori halványabb teljesítményünkkel elért győzelem után a mai nagyszerű játékunk sajnos nem ért pontot. Az első és a második félidőben is jól futballoztunk. Sajnos hiányzott a gól, de ha így játszunk a következő meccseken is, akkor véleményem szerint nem lesz problémánk a szezonban.”

Czibere Adrián

Fotó: Szeri Csaba