Szombat után vasárnap folytatódtak a lovasnapok Algyőn. A település utcáin reggel végigvonultak a fogatok, majd kezdődtek a megmérettetések. Akadályhajtáson és fuvaros versenyen indulhattak a lovasok.

A nap folyamán egy meglepetés fogatot is a pályára szólítottak. Ennek hajtója Molnár Áron, Algyő polgármestere volt. – Gubacsi Szilárd főszervező csütörtökön felhívott, hogy mit szólnék hozzá, ha én is hajtanék a hétvégén. Azonnal beleegyeztem, bár hirtelen nem tudtam, mire vállalkoztam. Soha nem ültem fogaton és lovakkal sem foglalkoztam – avatott be a részletekbe a nagyközség vezetője.

Molnár Áron egyórás gyakorlással készült a feladatra. – Versenyen kívül léptem ma pályára, mégis ugyanolyan drukk volt bennem, mint a többiekben. Örülök, hogy minden fennakadás és baleset nélkül teljesítettem a kihívást. Ebben nagy segítségemre volt a segédhajtó, ifj. Olasz Lajos – mondott köszönetet a polgármester, akinek megtetszett a fogathajtás. Hogy a későbbiekben elmélyíti-e tudását, az a jövő titka.

A lovasnapok színvonalára a két nap során pozitív visszajelzések érkeztek. Sokak szerint a pálya a megye legjobbja, ahová mindig szívesen térnek vissza a versenyzők. Molnár Áron szerint is sikeresen zárult az esemény, azonban a jövőben azt kell elérni, hogy több helyi lakos látogasson ki a rendezvényre.

A versenyeken kívül több szórakozási lehetőséget biztosítottak a családoknak, a kicsiket például ugrálóvár és íjászat várta.

(Eredmények később)

Megyeri József