A Drasztik zenekar 2015 elején jött létre. A zenekar alternatív rock stílusban saját szerzésű, magyar nyelvű dalokat játszik, Szegeden székel és próbál. Kondacs Gergely basszusgitár; Madák Róbert gitár; Polyák Balázs gitárok, ének; Szabó Zoltán dobok – ami a felállást illeti. „Olykor születnek szerethető dallamok, olykor akadnak felejthető szótagok, olykor vannak koncertek; de a zeneszeretet úgy tartja egyben a zenekart, ahogyan köldökzsinórja az értelmes életeltöltésnek maga a zenélés” – fogalmazza meg a szegedi banda ars poeticáját.

A zenekar szerzői kiadásban jelentette meg debütáló kislemezét 2016 nyarán Kislemez 1. címmel. A négy dalt tartalmazó bemutatkozó anyag itt hallgatható meg:

https://soundcloud.com/drasztik/sets/kislemez-1

Innen stream-elhető:

iTunes: https://goo.gl/HHtNo6
Spotify: https://goo.gl/AiQZdS
Deezer: http://www.deezer.com/album/13465179

Itt pedig meg is vásárolható:

Google Play: https://goo.gl/d0XdfK

A srácok úgy fogalmaztak, hogy az első EP-jük egyből válogatás is lett. Ugyan nem best of, hiszen nem ilyen szerkesztési elv vezérelte őket, hanem azok az előzmények, amelyek nagymértékben meghatározzák mind a mai napig a zenekart: „Szerzői kiadásban adtuk ki korábbi formációban (még DrasztikAkusztikként) 2013-ban az Örök harc című lemezt, amelyről két dalt is átemeltünk azért, hogy aki esetleg ismeri (vagy mostanában ismerkedik vele), ő is láthassa, hogy milyen változások történtek zenekari szinten. Valamint a mostani címnélküli anyagra még két másik dal is felkerült, amelyek ez idáig csak koncertjeinken voltak hallhatók.” A felvételek és keverés 2016-ban, Szegeden az Randr Stúdió-ban készültek.

Ehhez az anyaghoz elkészítették első klipjüket is a Nőtlenszálló című dalukra. Ennek érdekessége, hogy teljes egészében GoPro-val rögzítették a videót, így megismerhetjük az alkotók nézőpontját, és megidéződik a ’90-es évek hangulata, amelyben a tagok szocializálódtak: https://youtu.be/PKfgSUIX1Nc

Drasztik zenekar:

http://www.drasztik.com/
https://www.facebook.com/drasztik/
https://twitter.com/drasztik