Az ügy előzményei egészen februárig nyúlnak vissza. Akkor Mucsi Tamás  egy facebook bejegyzésben két lábon járó patkányoknak titulálta a helyi polgármesteri hivatal dolgozóit. A Makói TV a kijelentést így hozta nyilvánosság elé: Mucsi lepatkányozta a városháza dolgozóit. Emiatt a politikus sajtópert indított a médium ellen, melyben pénzbeli kártérítést és helyreigazítást követelt.

Mucsi Tamás

A DK helyi elnöke június 10-én másodfokon is vesztett. – A bíróság ekkor 63500 forint perköltség és 48 ezer forint fellebbezési eljárási illeték megfizetésére kötelezte Mucsi Tamást. Információnk szerint június 30-án kézhez kapta a végzést és 15 nap állt rendelkezésére, hogy a televízió számára kifizesse a megállapított összeget. Mucsi nem vette figyelembe a július 15-i határidőt, és azóta sem teljesítette kötelezettségét – nyilatkozta portálunknak Keresztúriné Kisistók Tímea, a TV ügyvezető igazgatója.

Bálint-Hankóczy Beatrix, a város jegyzője ismertette: megvizsgálták, milyen jogi lépéseket tehetnek a mulasztás miatt. A televízió végrehajtási eljárást indíthat a DK elnök ellen. Keresztúriné Kisistók Tímea kijelentette: mivel július 15 óta már 20 nap eltelt, ezért az elkövetkezendő napokban valószínűleg kezdeményezik a végrehajtást.

Megyeri József