Már a harmadik hetéhez érkezett a makói pótnagyik tábora. A Petőfi parki egykori óvodában csütörtökön meridián tornát is tartottak a kicsiknek. Az önkormányzat és helyi vállalkozók segítségével négy héten át összesen száz rászoruló kisdiákkal foglalkoznak az asszonyok. – Már második esztendeje táboroztatok, évtizedeken keresztül óvónő voltam, három unokám van, így nagyon szeretem a gyerekeket, ezért vállaltam el – árulta el az egyik pótnagyi, vagyis Baranyi Béláné, Klári néni.

Számos programmal szórakoztatják a kis táborzókat. Minden nap mást és mást találnak ki nekik a pótnagyik. A kézműveskedés mellett közös sportolási lehetőség is várja őket, de természetesen a játék sem hiányozhat. Többek között egy kemencét is kaptak, ahol helyben sütik a finomságokat. – Az egyik társunk otthon mindig elkészíti a tésztát, amit másnap a gyerekekkel közösen formázunk meg és tesszük be a kemencébe, legutóbb édes kalácsot ettünk – folytatta Klári néni.

Brachna Vivien szeptemberben lesz felsős a Makói Katolikus Általános Iskolában. – Bárdi Andrea tanárnő segítségével mandalát festettünk, ez egy bonyolult mintákat tartalmazó forma, amit ki kellett színeznünk, nekem a kedvencem színem a lila, így elsősorban azt használtam – tudtuk meg a 11 esztendős kislánytól. Vivien és társai kávéval is festettek.

– Szüleim javasolták, hogy jöjjek el a táborba, s ne egész nyáron a számítógép előtt punnyadjak – vette át a szót a 11 éves Ericz József. A Kálvin téri Református Általános Iskola ötödik osztályos kisdiákja nem csupán a virtuális világban kedveli a háborús, katonás játékokat, hanem a valós életben is. – Ha minden jól megy, akkor még a sulikezdés előtt egy lovas, íjász táborba is el tudok majd menni – tette hozzá Józsi.

Munkatársunktól. K.