– Számos gyermekprogramot szervezünk minden esztendőben, melyeknek nyaranta az egyik legfontosabb állomása a tábor – nyilatkozta Kómár Mátyás, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat makói csoportjának vezetője. Az idén is a kézműveskedés állt a központjában a hétfőtől péntekig tartó összejövetelnek. A József Attila Múzeum skanzenjében kedden elsősorban szőttek, fontak a gyerekek.

Nem csupán érdekes feladatokat kaptak a kis résztvevők, hanem azt a lehetőséget is, hogy a felnőttekkel közösen meghatározzák a tábor szabályait. – Ez nagyon hasznos volt, hiszen a fiatalok szívesebben tartják be azokat a pontokat, melyek kialakításában maguk is  beleszólhattak – vette át a szót Cs. Tóth Gabriella múzeumpedagógus. A szabályzat mellett népmesét is írtak, vagyis pontosabban a hallott történetet kellett emlékezetből papírra vetniük, amit később elő is adtak.

Széll Erika Vanessza barátnőjének az édesanyja a máltaisoknál dolgozik, így neki köszönhetően jött el a táborba a 12 esztendős kislány. – Szeretek társaságba járni, s nem otthon punnyadni, ráadásul imádok kézműveskedni is – tette hozzá a makói Almási iskola hatodikosa. Erika nemezelt is, vagyis egy kék háttér előtt lévő tulipánt alkotott. Kedden éppen szőtt, a munkálat részleteit Széll Erika Vanesszától itt hallja:

##audio:3108##

A 7 esztendős Vas Árminnak ez az első tábora. – A szövés-fonás annyira nem bonyolult, pedig most csinálom először – árulta el a Szignum diákja. Ármintól azt is megtudtuk, hogy ebben az 5 napos együttlétben az is nagyon kiváló, hogy új barátokat találhat. Egy kislánnyal lett nagyon jóban, akivel sokat játszott, illetve együtt is dolgoztak, vagyis készítettek különféle díszeket.

Munkatársunktól. K.