„Nagyon színes programot, gasztronómiai élményekkel fűszerezett igazi kikapcsolódást szeretnénk nyújtani a vásárhelyieknek és a településre látogató kedves vendégeinknek” – kezdte a sajtótájékoztatót Kószó Péter alpolgármester. Augusztus 18-21-ig fognak tartani a programok a Kossuth téren, illetve a Sétáló utcán. A Bor- és Pálinkafesztivállal fog kezdődni az ünnepségsorozat, ahol mintegy 30 borászat és 30 kézműves fog jelen lenni és kiállítani, valamint számtalan színpadi produkció is helyet kap a rendezvényen.

Kószó Péter az augusztus 20-ai programokról tájékoztatta a sajtó képviselőit. Szombaton reggel 9 órakor a Szent István király templomban szentmisére kerül sor, melyet Kiss-Rigó László megyés püspök fog celebrálni. A Szent István téren kulturális programokkal, ünnepi beszédekkel, illetve állampolgársági esküvel zajlanak majd az események.

20-án, a Kossuth téren a hagyományoknak megfelelően operett és musical gálára kerül majd sor, neves színészek és énekesek látogatnak majd el Hódmezővásárhelyre, erre az estére. Ezt követően tíz órakor egy színvonalas tűzijátékkal záródik a nap.

21-én Fejér Csaba festőművész gyűjteményes kiállítása nyílik meg 11 órakor, a Tornyai János Múzeumban.

Varga Anikó, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ intézményvezetője a négy nap programjait ismertette: Augusztus 18-án az ünnepélyes zászlófelvonás után egy látványos zászlódobáló, gólyalábas, mulatságos csapat vezeti majd át az érdeklődőket a borfesztivál színpadhoz, ahol kezdetét veszi a fesztivál megnyitója.
A koncertek is roppant színesek lesznek, hiszen több stílus is képviselteti majd magát. Csak néhány név a fellépők közül: Kelemen Kabátban, ByeAlex, Stratégia, Ismerős Arcok, Irie Maffia, Kiscsillag, Pál Utcai Fiúk, Unique, Kozmix.

Minden nap délután fél 5-től fél 8-ig, Kossuth téri gyermekparadicsom és sziget lesz kialakítva, ahol Játékos Tudomány címmel egy interaktív kiállítást lehet megtekinteni, illetve ezen a helyszínen interaktív és népi játékokat is játszhatnak a kicsik.
Szelfipont is megtalálható lesz a rendezvény helyszínén, ahol bárki lefotózhatja magát autentikus környezetben, egy borospince bejáratánál.

 

Rostás Viktória