A hétvégén beszámoltunk: tíz magyar vállalkozás került fel a londoni tőzsde, a London Stock Exchange Group által összeállított „1000 leginspirálóbb európai cég” listájára. Az idén első ízben megjelent kiadvány összeállítói az ígéretes európai kisvállalatok között keresték a legjobbakat. A magyarok közül a Ferroép Zrt-n kívül a Carboferr Zrt-t, a Colas Hungária Zrt-t, az EURO ONE Számítástechnikai Zrt-t, a Geohidroterv Kft-t, a Hunland Trade Kft-t, az InnoCore Vision Kft-t, a Keviép Kft-t, az MPF Csoportot, valamint a NISZ Zrt-t választották ki.

A kiadvány szerint egy év alatt a 10 cég összesen 92 százalékos éves növekedést ért el, a munkavállalóik száma 49 százalékkal bővült, átlagos árbevételük pedig 57,4 millió euró (körülbelül 18 milliárd forint) volt.

Nemesi Pál

– Nagyon fontos számunkra ez az elismerés, hiszen a lista független véleményt alkot. Senki nem tudta befolyásolni a végeredményt, mi is médiacsatornákon értesültünk a minősítésről – nyilatkozta portálunknak Nemesi Pál. A Ferroép vezérigazgatója szerint ez marketing szempontból mindenképp bizakodásra ad okot a jövőben.

A Ferroép 1990-ben kezdte meg a működését. Kezdetben Hódmezővásárhelyen alakították ki az építőipari cég központját, ami 2000-ben Szegedre költözött. A vállalat fő tevékenysége a generálkivitelezés. Nemesi Pál hozzátette, olyan beruházásokhoz hívják őket, ahol kiemelten fontos a mérnöki munka, így elsősorban köz- és technológiai épületeknél, valamint egészségügyi létesítményeknél vállalnak munkát.

Megyeri József