Az Anna-napi Búcsú előestéjén két eseményre is sor került. 18 órai kezdéssel templomi hangversenyre várták az érdeklődőket a Szent Anna Templomban. Lauer Ágnes és Lauer Zsolt adott egy nagyon szép koncertet.

1995 óta muzsikálnak együtt. Az elmúlt 15 évben rendszeresen koncerteztek, és az ország számos színpadán megfordultak. Játszottak a Szegedi Nemzeti Színházban,  a Zeneakadémián, a Budai Várban, a Szegedi Dómban, Művelődési házakban, fesztiválokon, kiállításmegnyitókon. Repertoárjukban barokk, klasszikus, romantikus művek egyaránt szerepelnek. Számos saját átiratot játszanak, melyekkel a Magyarországon kevésbé ismert és használt altharsonát szeretnék népszerűsíteni. A komolyzenei repertoár mellett könnyedebb programmal is készülnek koncertjeikre. Ágnes zongora, míg Zsolt altharsona játékkal kápráztatta el a közönséget.

Ezen az estén a zenész házaspár lánya, Lauer Viktória is a zongora mögé ült és megmutatta tehetségét a zenekedvelő közönségnek.

Este hét órától táncház vette kezdetét az EzerJóHáz udvarán. A Rozsdamaró zenekar szolgáltatta a talpalávalót.

A szegedi zenekar 2000-ben alakult és magyar népzenét játszanak. Patyi Zoltán, Csonka Ferenc, Lipták Dániel, Nagy Gábor és Králik Gusztáv – a zenekar tagjai – 2005-ben a Népművészet Ifjú Mestere címet is kiérdemelték.

 

Rostás Viktória