A nemrég megnyílt makói Infopont folyamatosan bővíti a szolgáltatásait. A város marketingirodájában júliustól már kerékpárok is kölcsönözhetőek. – Aki kétkerekűvel szeretné megtekinteni a várost vagy túrázna egyet a Maros partján, illetve a környező települések látnivalóira is kíváncsi, annak érdemes felkeresnie a főtéri szökőkúttal szembeni irodánkat – nyilatkozta Ábrahám Magdolna, az önkormányzat PR-referense.

Mivel háromféle méretű kerékpárból lehet választani, így az egész család közösen tud nyeregbe szállni. Összesen hat felnőtt, három tinédzser és három gyermek bicikli várja a túrázni vágyókat. A kétkerekűeket rendszeresen karbantartják, illetve a KRESZ-szabályoknak megfelelő felszerelésekkel is ellátták. Emellett jár hozzá bukósisak, láthatósági mellény, pumpa, gumijavító szett, illetve zár is.

Amennyiben probléma akadna a bicajjal, telefonon szerelőt lehet hívni, aki a helyszínre megy és kijavítja a hibát. A zárhoz tartozik egy kulcstartó, melyre ráírták a veszély esetén tárcsázandó számot. A turistaszezonban hétfőtől vasárnapig reggel 9 és este 8 óra között várják az Infopontban a kölcsönözni szándékozókat.

A makói, illetve a környékbéli látnivalókról nem csak szóban kaphatnak felvilágosítást a marketingirodába betérők. Ugyanis az önkormányzat korábban kiadott egy kerékpáros térképet, melyet szintén átadnak a bérlés során.

Munkatársunktól. K.