A nyári időszak nekünk minden esztendőben nagyon nehéz, hiszen a szabadságolások miatt az aktív véradóink is mással vannak elfoglalva – nyilatkozta Vass Sándorné. A Magyar Vöröskereszt makói területi vezetője hozzátette:ezért különféle programokat szerveznek annak érdekében, hogy visszacsábítsák az adakozni kívánókat.

Az egyik ilyen kezdeményezés – amit a makói szervezet talált ki és csak itt van – az úgynevezett véradó-tombola. Ezt már ötödik éve szervezik meg a városban. – A lényege, hogy az intézetben megjelent véradók között kisorsolunk olyan tárgyakat, ajándékokat, melyeket helyi vállalkozók ajánlottak fel – folytatta a vezető. Augusztus végén kerül sor a fődíj, vagyis egy kétszemélyes vacsorameghívás kihúzására.

Falunapokon is mobil véradásokat tartanak. Így például augusztus 5-én Pitvaroson délután 2 és 5 óra között várják a segíteni szándékozókat. A falunapok sorában Kiszombor következik, ahol szeptember 17-én délelőtt 8-től 11-ig települ ki a véradóállomás. – A zombori megjelenésünknek már hagyománya van, de a makói Hagymafesztiválon idén először fogunk részt venni – tette hozzá Vass Sándorné.

Esztendőről esztendőre augusztus 20-a körül rendezik meg Makón az úgynevezett retro véradást. Az idén nosztalgia véradás néven szervezik meg. A véradóállomáson most augusztus 25-én lesz ez az esemény. Mitől nosztalgikus? Attól, hogy a véradókat – ahogyan régen is tették – sörrel és szendviccsel kínálják. – Ez egyben búcsúzó is a régi helyünktől, ugyanis hamarosan átköltözünk a kórház új szárnyába – fejtette ki a területi vezető.

Munkatársunktól. K.