A Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor megrendezése régmúltra tekint vissza. Az idei évben is nagyon sok művész döntött úgy, hogy részt vesz ebben a szabadiskolában. Az ország számos pontjáról, méghozzá Bajáról, Siófokról, Budapestről és Szolnokról is érkeztek alkotók. Egy hétig alkotnak a műhelymunkák alkalmával, illetve előadásokon, konzultációkon vesznek részt.

A tábor egy kiállítás megnyitásával vette kezdetét, melyre július 25-én hétfőn, 18 órakor került sor a mártélyi Faluházban.

A kiállítást Bányai Béla festőművész nyitotta meg, Vidovits Iván és Varga Erik festőművészek közreműködésével zajlott a megnyitó zenei része.

„Számításaink szerint 52. alkalommal zajlik ez a tábor, mely az országban az egyik legrégebbi hasonló tematikával rendelkező szabadiskola.” – mondta el Mucsi Zoltán, a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor Egyesület elnöke.

A kiállítást augusztus 2-ig tekinthetik meg az érdeklődők, hiszen aznap lecserélik az addig kiállított műveket azokra az alkotásokra, melyek a tábor alatt születtek az alkotók kezei által.

 

Rostás Viktória