A forróság és a tűző napsütés sem szegte kedvét vasárnap az apátfalvi lovasnap résztvevőinek. Az egykori focipályát gyorsan átalakították ahhoz, hgy lovas ügyességi feladatokat lehessen rajta megrendezni. Ez a program is szerves része a Szent Anna Napoknak, vagyis a falunapoknak.

– A több mint két évtizedes hagyományokkal rendelkező Szent Anna Napoknak az a lényege, hogy a rohanó hétköznapok között legyen egy kis megállás, hogy a község apraja és nagyja egy kicsit pihenjen, illetve egy jót szórakozzon – nyilatkozta Szekeres Ferenc. A polgármester kiemelte: mind a három napon más és más rendezvényekkel várták az érdeklődőket, így igen színes programok között válogathattak a helyiek és vendégeik.

Mind a versenyzők, mind a nézők nem csupán az italokat kívánták ebben a nagyy melegben, hanem az étkeket is. Még azokra is gondoltak, akik az édességet szeretik, hiszen hatalmas vaslapokon sütötték az óriási palancsintákat.

Darócz Károly a lovasnap egyik főszervezője. – Szinte valamennyi ősöm lovakkal foglalkozott, így természetes, hogy én is ebbe nőttem bele – árulta el, s tréfásan megjegyezte: azért jó a ló, mert nem beszél vissza, mint az asszony. A családjának földjei is vannak, s ahol lehet és azt a munkát, amit lehet, azt a jószágokkal végeztetik el és nem gépekkel. Kedvenc lova Kicsi, s pontosan miért, azt Darócz Károlytól itt hallja:

##audio:3084##

Munkatársunktól. K.