„Az eltelt idő alatt sikerült összekovácsolódnia a csapatnak, barátságok köttettek. Az együtt zenélés elég erős köteléket hozott össze, rengeteg információ ment át a hét nap alatt, a nagyobbaknak mondhatni főiskolai színtű jazzoktatás folyt” – mondta el Kaszás László táborvezető, a Sándorfalvi Térségi Alapfokú Művészetoktatási Intézmény vezetője.

22 műsorszám szerepelt a táborzáró koncert repertoárjában: a musicaltől, a Locomotiv GT-n keresztül, egészen a jazz, blues darabokig, mindent hallhatott a közönség, ami leginkább a fellépő gyerekek családtagjaiból tevődött össze. Büszkén figyelték a szülők, hogy gyermekük mit tanult a táborban és mennyit ügyesedett.

A gyerekek egy kicsit fáradtan és izgatottan álltak színpadra, ám az izgalom nem mutatkozott meg, a felkészültség viszont annál inkább, hiszen nagyon szép előadásokat láthattak és hallhattak a jelenlévők. Az est végén pedig egy meglepetés produkcióval is készültek a táborozók, melyben nem csak hangszeren játszottak és énekeltek, hanem táncoltak is és így az összes gyermek egyszerre volt jelen a színpadon és az előtt.

A Sándorfalvi Térségi Alapfokú Művészetoktatási Intézmény harmadik táborára augusztus 8-tól kerül sor, ennek helyszíne Balatongyörök lesz, ott is egy hetes turnussal, melyre várják még a zeneszerető gyerekek jelentkezését.

„Eseménydús volt ez a pár nap, úgy látjuk, hogy elérte a célját ez a tábor, hiszen sokan kaptak kedvet a zenéléshez. Mindenképpen szeretnénk ezt folytatni” – mondta el Gál Boglárka, az Algyői Faluház és Könyvtár művelődésszervezője.

 

Rostás Viktória