Az idei évben Hódmezővásárhely önkormányzata megbízást adott a külterületi utak gréderezésére, aminek keretében több helyen, több kilométeren keresztül újították fel a mezőgazdasági utakat. Ez azonban nem jelenti azt, hogy megállna a fejújítások sora, hiszen az útrendszer – sajnos – megköveteli, hogy évről évre felújítsák – fogalmazott Benkő Zsolt képviselő.

A következő időszakban még egy plusz forrás is adódhat erre, hiszen az ősz folyamán jelenik meg a Vidékfejlesztési Program által meghirdetett, 10 milliárd forintot magába foglaló felhívás, ami kimondottan a mezőgazdasági feltáró utak fejlesztését szolgálja.

A város egy ilyen forrásból elsősorban a Csomorkányi utat és Erzsébet települését összekötő szakasz útalapját szeretné tovább erősíteni, illetve lehetőség szerint aszfalttal ellátni.

Lehetőség szerint más utak fejlesztését is megvalósítanák ebből az alapból. Különös figyelemmel a Rárósi út felújítására. Ezek megvalósulását segítheti az északi elkerülő út építése, ami ugyan állami beruházás, de a város figyelmet fordít arra, hogy ne csak az elkerülő maga épüljön meg, hanem az azt kiszolgáló utak is megújulhassanak.

ÉR.