A szombati forróságban jól jött a kiszombori kukoricás hűvöse. A szervezőknek az idén sikerült egy nagyon kiváló növényt beszerezniük, ugyanis több mint 3 méter magasra nőtt meg. – Ez az igazi labirintusnak való kukorica! – lelkendezett a Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör elnöke. Endrész Erzsébettől megtudtuk, hogy az idén egy kicsit a fiatalságukat akarták visszahozni, ugyanis a retro köré szőtték a fesztivál programjait.

Az 5 hektáros területen lévő kukoricásba is a régi szép időket idéző utat vágtak. Elsőként egy olyan kisgyermeket, aki egy aprócska tricikli kormányát fogja. Innen pedig egy virágba lehet átmenni. – Azért került ide a virág, mert ezzel az egykori hippi világra kívántunk utalni – tette hozzá Endrész Erzsébet.

A szombati programot egy kicsit a humor is behálózta, jobban mondva, behálózta volna, ugyanis a meghirdetett stand up versenyre nem jelentkezett senki. A poénok azonban nem maradtak el. Ez annak volt köszönhető, hogy az egykori humorgyáros, Hofi Géza örökzöldjei szóltak a hangszórókból.

– Az interneten találtunk rá erre a lehetőségre, most éppen Szegeden nyaralunk, s onnan ugrottunk át a zombori labirintusba – árulta el a pécsi Molnár Jenő. A férfi feleségével és két gyermekével pihen a Dél-Alföldön. Nem csupán strandolnak, hanem be is járják a környéket. – A párom az alkalmi idegenvezetőnk, hiszen ő egykoron a JATE-n diplomázott, így ismeri Szegedet és a szomszédos településeket is – tette hozzá a családfő. Most először próbálták ki az útvesztőt és tetszett nekik.

Munkatársunktól. K.