II. alkalommal rendezték meg a Hód-tavi Gasztro-lovagi Tornát Vásárhelyen, a 47-es főút melletti cross pályán. A verseny célja a XIII. századi főzés, sütés hagyományainak felkutatása és a mai igényekhez igazodó alkalmazása volt.

Összesen kilenc csapat versenyzett egymással, akik három kategóriában nevezhettek. Első kategória a sültek voltak, amikbe a nyárson, kemencében, parázsban, vaslapon vagy edényben készült ételek tartoztak, a másodikba a főtt ételeket, azaz a levesek, raguk, egytálételeket sorolták, a harmadik kategória pedig a tészták voltak, ahova süteményekkel, főtt tésztákkal, gombócokkal, töltött tésztákkal és sült tésztákkal nevezhettek a csapatok.

A Rádió 7 csapatába Szűcs Viktória, Rostás Viktória, Soós Kata, Szabó Viktor, Szeri Csaba, Megyeri József, Égető Réka vett részt, a csapatkapitány pedig Fazekas Gábor volt. Csapatunk éteri babgulyást készített, amihez a húst a Flami-Hús Kft. ajánlotta fel. Köszönjük nekik!

Az ételek elkészítéséhez csak olyan alapanyagokat lehetett használni, amit a középkorban Magyarországon ismertek, használtak. Így például a kávé, tea, paprika, paradicsom, kukorica, burgonya használata nem volt megengedett. 
A zsűrizésben minden csapatból egy fő segédkezett, és arany, ezüst, valamint bronz fokozatú Gasztro-lovagi címet ítéltek a résztvevő csapatoknak.

A Rádió 7 és promenad.hu csapata bronz minősítést szerzett, amire büszkék vagyunk.

A versenyen az alábbi eredmények születtek:

 

– Rádió 7 Bronz minősítés

– Főnix Taxi Bronz minősítés

– Szegedi Hősök Kapuja Hagyományőrző Baráti Kör 3 ezüst minősítés

– A király és az ő hercegnője ezüst minősítés

– Hódmezei Őrzők Íjász Egyesület ezüst minősítés

– Lőkös Szabolcs 2 ezüst minősítés

– Csengeri András arany minősítés

– DHKT arany minősítés

– ICS Fürjészet 4 arany minősítés – Ők lettek az idei év bajnokai, megőrizve a tavaly megszerzett legjobb csapat címet.

 

Sz.Viktor